MISSIE

Ons belangrijkste product is voetbal.
Voetbal is sport, voetbal is amusement, voetbal is entertainment, voetbal is recreatie, voetbal is een spel. Dit zijn waarden waar we als voetbalclub heel veel belang aan hechten.

Dit voetbal willen we zo attractief en aanvallend mogelijk brengen, en willen we ook toegankelijk maken voor iedere speler of speelster dat wenst te voetballen, ongeacht het niveau.

De kinderen, jongeren, spelers, zijn het allerbelangrijkste van een vereniging !
Spelers moeten in een eerste fase plezier beleven aan het voetbal. Maar toch stelt FC Asse z 2002 zich ook als doel het beste te halen uit elke jeugdspeler.
Elke jeugdspeler moet de kans krijgen om haar/zijn niveau maximaal te ontwikkelen, in overeenkomst met haar/zijn individuele talenten en mogelijkheden. Om die reden is FC Asse z 2002 vastberaden om haar jeugdopleiding jaar na jaar te verbeteren en deze ter beschikking te stellen van alle jeugdspelers, zodat zij maximaal hun individuele voetbaltalenten kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau. FC Asse z 2002 wil een voetbalschool vormen waarin talentvolle en minder talentvolle jeugdspelers uit Groot Asse kunnen uitgroeien tot volwaardige spelers, dit op basis van een kwaliteitsvolle, sportieve, pedagogische en sociale opleiding. Hiervoor werken we met ervaren en, zoveel mogelijk, gediplomeerde jeugdtrainers. Maar ook jonge trainers hebben een plaats bij ons. Zij worden begeleid en opgeleid, om volwaardige jeugdtrainers te worden. 

Als sportvereniging hebben we ook een maatschappelijke rol te vervullen. Hierbij worden spelers begeleid om zich respectvol te gedragen ten opzichte van ploeggenoten, trainersstaf, tegenstanders, scheidsrechters en supporters. De schoolresultaten en studies moeten steeds primeren op het voetbalgebeuren, velen zijn geroepen, weinigen uitverkoren. Als multiculturele gemeente, maken wij er ook werk van in het genereren van burgerzin, met respect voor het andere geslacht, andere culturen en nationaliteiten. Ook pesterijen hebben geen plaats binnen FC Asse z 2002. Deze worden in geen enkele mate getolereerd, en worden onmiddellijk aangepakt en gesanctioneerd. 

Jeugdopleiding heeft voor de spelers een doel. Dat doel is een 1ste ploeg, het liefst dat van FC Asse z 2002 zelf. We geven dan ook voorrang aan de mogelijkheid om spelers uit onzeeigen opleiding in ons eerste elftal te laten spelen. Doorstroming is de rode draad van onze jeugdopleiding, dit maakt integraal deel uit van onze lange termijn visie.

In heel dit project zijn onze commerciële partners en de gemeente Asse een belangrijke rijkdom.

MEER DAN EEN VOETBALCLUB

FC Asse z 2002 is niet enkel een voetbalclub, maar ook een familiale tempel, waar iedereen, zowel spelers als ouders, er gezellig kunnen ontspannen.
Jaarlijks organiseren we ook voor als onze medewerkers, helpers en afgevaardigden een « Nieuwjaarsdrink », zodat we allen over leuke of minder leuke momenten kunnen napraten. Hierbij kunnen mensen elkaar ook anders leren kennen dan naast het voetbalveld. Met de trainers organiseren we jaarlijks een teambuilding op het einde van het seizoen.