De jeugdwerking van FC Asse Zellik 2002 heeft een sportief samenwerkingsakkoord ondertekend met de jeugdopleiding van RSC Anderlecht.
Beide clubs willen, met respect voor ieders eigenheid en tradities, hun gelijkaardige visie inzake de opleiding van jeugdspelers verder uitbouwen in een samenwerkingsverband.
Jimmy De Greif, Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (TVJO) bij Asse Zellik, licht dit samenwerkingsakkoord
toe: “Sinds enkele seizoenen trachten we onze jeugdwerking steeds te verbeteren, met als rode draad dat elke speler op zijn of haar niveau moet kunnen spelen.
Met dit uitgangspunt werd vorig jaar ook beslist om met onze jeugd de stap naar het Provinciaal voetbal te zetten. Sommige spelers komen daardoor nu ook in de kijker te staan van Interprovinciale of zelfs Eliteclubs. Hier zijn we uiteraard heel fier over, en we hopen voor hen enkel het beste. Hopelijk kunnen deze jongens of meisjes binnen enkele jaren hun droom waarmaken en als profvoetballer door
het leven gaan. Zo stroomden in een niet zo ver verleden Gilles De Bilde (Gouden Schoen 1995), Cor Gillis, Thomas Kaminski,
Hervé Kage, Geoffrey Mujangi Bia en Ilombé Mboyo, al dan niet via een andere club, vanuit de jeugdreeksen van KSV Asse, Zellik Sport of de fusieclub zelf door naar ploegen uit eerste nationale en nadien het buitenland. Het meest recente voorbeeld is Dodi Lukebakio, die afgelopen winter een transfer van RSC Charleroi naar het Engelse FC Watford wist te maken.”
“Als regionale en provinciale club hebben wij in de eerste plaats een rol van motivator, zijnde jonge spelers het voetbalplezier
te laten ontdekken. Talent heb je van bij de geboorte, het moet echter wel worden ontwikkeld. Echte talenten
moeten nadien de kans krijgen om op een hoger niveau te kunnen gaan voetballen, weliswaar steeds op hun niveau. Globaal en nationaal bekeken heeft dit als eindresultaat dat het algemeen Belgisch voetbal er enkel beter van zal worden.”
“In dat opzicht hebben we als club beslist om toe te treden tot een project dat een vijftal jaren geleden door de jeugdopleiding
van RSC Anderlecht is opgestart.
Daarvoor werd door RSCA een aantal clubs geïdentificeerd die van waarde kunnen zijn. De acht clubs wiens werking door Anderlecht zijn gescreend en goed
bevonden zijn naast FC Asse Zellik 2002 ook nog Crossing Schaarbeek, ROFC Stockel, Eendracht Aalst, RWDM, RSD Jette, RFC Uccle Leopold en HO Wolvertem- Merchtem.”
“RSCA is gebaat bij een goede relatie met deze clubs teneinde snel op de hoogte te worden gebracht van jong talent. De clubs kunnen daarin een meerwaarde betekenen omwille van hun interessante geografische ligging en/of de kwaliteit van hun jeugdopleiding.”
“RSCA zal ons return bieden door het aanleveren en uitwisselen van knowhow voor jeugdverantwoordelijken, trainers, … In dat kader worden er op regelmatige basis activiteiten georganiseerd (bv. een interactieve clinic 5×5, 8×8 of 11×11) waarbij partnerclubs kennis kunnen verwerven die ze op hun beurt implementeren binnen hun organisatie.
Tot slot benadrukt Jimmy nog het volgende:
“We willen hierbij ook duidelijk maken dat dit een partnerschap is, en dat we steeds FC Asse Zellik zullen zijn en blijven, met onze eigenheid en onze familiale sfeer. Dit is onze sterkte die we vandaag de dag ook uitstralen en willen blijven uitstralen.”
Met dit samenwerkingsakkoord bevestigen RSC Anderlecht en FC Asse Zellik 2002 het gegroeide vertrouwen en de zeer goede verstandhouding inzake jeugdopleiding tussen de beide ploegen.